Çalışmalarımız

Cenaze ve Mezarlık Hizmetleri

15 Şubat 2016 Saat: 16:39

Cenaze Hizmetleri

Dursunbey Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, vatandaşlarımızın en zor ve acılı gününde cenaze ile ilgili her türlü hizmeti ve desteği sağlamaktadır.

Cenazesi olan vatandaşlarımız, ALO CENAZE HATTI’nın (188) ve 0541 665 97 20 numaralı telefonlarını arayarak 7 gün - 24 saat ulaşabilirler.

İşlemler İçin Ne Gerekiyor?
Cenazenin definle ilgili işlemlerine başlanabilmesi için öncelikle ‘’Ölüm Belgesi’’nin olması gereklidir. Ölüm belgesi, ölümün gerçekleşme şekline ve yerine göre farklı şekillerde temin edilebilir.

Ölüm olayı evde meydana gelmiş ise Belediyemizin gönderdiği Doktorlardan belge alınır. Ölüm olayı hastanede meydana gelmiş ise hastane tarafından düzenlenen Ölüm Belgesi alınır. Adli vakalarda meydana gelen ölümlerde, savcılık tarafından düzenlenen Ölüm Belgesi alınır. Yurtdışından gelen cenazeler için Hava Limanı doktorunun düzenleyeceği Ölüm Belgesi alınır. Düşük veya ölü doğumlar için ilgili tabibin düzenleyeceği belgenin alınması yasa gereğidir.

Cenaze Defin İşlemi Nasıl Yapılır?

Ölüm belgesi alındıktan sonra, belediye görevlilerimiz cenaze aracı ile cenazeyi bulunduğu yerden alarak Dursunbey Devlet Hastanemizde bulunan gasilhaneye getirir. Yada Belediyemiz Cenaze Yıkama aracı istenilen bölgeye sevk edilir. Burada cenaze dini gerekler yerine getirilerek, yıkanır, kefenlenir ve tabuta konur.  Cenaze sahibinin isteği doğrultusunda, dua için evine getirilir veya doğrudan kalkacağı camiye götürülür.

Cenaze için yapılan hizmetlerin tümü ücretsizdir. Bu hizmetler yıkama, kefen, mezar tahtası, cenaze aracı, mezar yeri, İlan, SMS, Cenaze Evine çeşitli ikramlıklar'dan oluşmaktadır.

Mezarlıklarımıza def'in için gelen her cenazede, yaşlıların ve cemaatin oturması için sandalye verilmekte; okunan Kuran-ı Kerim' i rahat duyabilmeleri için hoparlör gönderilmektedir.

Yorum Yapmak için Tıklayınız.